ТОП 5 планински курорта

В класацията на ТОП 5 планински курорта на България, ще видим къде са най-удачните места за ски сезона, какви са цените за отсядане и по каква причина този комплекс заема това място.

Номер 5 – с.Чифлика.
Ще започнем с най-долната точка на класацията. Не казваме, че мястото има някакви огромни минуси и забележки, но има своите отлични качества. Зимите в това село са меки, лятото е топло, а въздухът е кристално чист, което от всяка гледна точка дава поводи за СПА процедури. Хотелчетата в околността предлагат басейни с минерална вода, които са както закрити, така и открити. Има и достатъчно природни забележителности, като “Маркова ливада”, скалните феномени “Ушите” и Еделвайсът. Отлично място за почивка през зимата или който и да е сезон, но единственият минус е че няма големи възможности за зимни спортове затова заема 5 място.

Номер 4 – Местността Узана в Стара Планина.
Точната противоположност на номер 5. Местността предлага уникална гледка от върха и се намира на 22км от Габрово, като това е начална точка за много ски маршрути и състезания. Отлични възможности за практикуване на зимни спортове, скално катерене и разходки през пролетта, а има дори и музей, който може да посетите, ако не сте от най-активните в спорта.

Номер 3 – Пампорово.
Вече започваме да влизаме при големите играчи. За много хора това е перлата на българските зимни курорти. Туристите тук обичат да съчетават зимните спортове със СПА процедурите. Курортът също е един от най-слънчевите за България, защото в Пампорово са най-многото слънчеви дни. Чепеларе, Стойките и Широка лъка са най-добрите места за разходка в околността. Отлично място за сноуборд спускания, защото Пампорово е и с най-добрата писта за целта.
Ако хотелите там ви се виждат прекалено скъпи, помислете за нещо в района на 20км. Определено може да намалите разходите си с 40%.
Номер 2 – Боровец.
Най-статият планински курорт у нас заема втора позиция в нашата класация по ред причини. Съвсем близко до столицата той става известен, когато Фердинанд построява лятната си резиденция там. Курорта дори заема 3-то място в класация за 10те най-добри зимни курорта на британският “The Independent” тази година. Какво по-популярно от това ви трябва?
58км дължина на пистите, могат да ви гарантират всякакъв вид зимен спорт, а оръдията за сняг, ще ви поканят и на нощно каране, без значение капризите на времето.
Същото важи и за предишна точка от класацията, че може да намерите нещо дори в столицата и да идвате до курорта просто да карате, но не е казано, че трябва да използвате хотелите там.

Номер 1 – Банско.
Тук просто няма какво да кажем. Градът музей е прекалено известен за цяла България, дори и за света. Градчето е уникална смесица, между старата и новата архитектура, а с със своите 70км писти и оръдия за сняг от декември до май просто няма начин да не се насладите на отлични зимни преживявания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *