Сандански

Малък град само на 20 км от гръцката граница, Сандански е идеалното място за спокойни, релаксиращи дни. Това е най-топлият град в цялата страна, така че не се колебайте да дойдете тук, за да се стоплите през всеки сезон. Градът е известен със своите минерални извори: хора от цял ​​свят идват тук, за да се лекуват в лечебните минерални води. Температурата на минералните води е от 33 до 83 градуса.

Релаксирайте в хотел с минерален басейн. Един от най-известните е „Свети Врач“. Свети Врач се намира в подножието на Пирин планина, на 5 км от Сандански – ще трябва да вземете такси напред-назад, но гледката от хълма си заслужава. На територията на хотела (а това е 43 хектара!) Има не само минерален басейн, но и собствена ботаническа градина.

Разходете се в най-големия градски парк в България. Любимото място на жителите и туристите в Сандански е огромен парк от 34 хектара, в който растат 200 вида различни цветя и дървета. Освен това там ще намерите много забавления: градски стадион, детски площадки, летен театър, плувен басейн, изкуствено езеро, където можете да карате лодка, ресторант. Има три минерални извора с уникална история. Паркът започва в края на главната улица Македония.

Вижте останките от епископски базилики. Археологическият музей (ул. „Македония“ 55) в центъра на града е построен върху останките на Епископската базилика, която е на повече от 20 века. Посетете и църквата Св. Георги (ул. Св. Кирил и Методий) – единствената оцеляла сграда от епохата на Българското национално възраждане.

Вашият коментар