Най-добрите плажове в България

България незаслужено е лишена от вниманието на нашите сънародници. Междувременно тази страна е една от най-евтините в Европа, дори по стандартите на европейците. А обслужването по нищо не отстъпва на популярните дестинации. Разбира се зависи от местоположението. Въпреки това, както във всяка държава. Но за това има огромен брой форуми с рецензии на почиващите.

Често ни питат каква виза е необходима за България и има още една причина да планирате почивката си в тази посока. В крайна сметка отворен Шенген е достатъчен за влизане в страната. Още повече, че дните, прекарани в България по Шенген, консулството няма да смята за „връщани“, тъй като страната в момента, въпреки че е членка на ЕС, все още не е включена в Шенгенската зона.

Българските плажове заслужават специално внимание. Защо? Защото повечето от тях са покрити със снежнобял фин пясък, който се почиства всяка сутрин. Градските плажове са защитени, има паркинги и всички удобства под формата на чадъри, шезлонги и барове с душове и тоалетни. Морето е чисто, водата е бистра. На всеки плаж дежурят квалифицирани спасители, които постоянно следят обстановката и окачват флаг със съответния цвят. Какво още е необходимо? Сигурно знаете къде са най-добрите плажове в България.

Топ 5 на най-живописните плажове в страната:

Плаж Иракли, чието име говори само за себе си. Защитената местност с гръцки акцент се счита за едно от най-екологичните места в страната. Намира се в близост до село Емона, на 70 километра от Бургас. Което го прави почти безлюден дори в разгара на сезона. Между другото, цените на самолетните билети до Бургас са едни от най-ниските поради големия поток от туристи от цял ​​свят.
Златната рибка е рай за сърфистите. Намира се на територията на добре оборудван къмпинг, недалеч от популярния в България исторически град Созопол.
Силистар е най-южният и екзотичен плаж в България. Намира се близо до град Синеморец, почти на границата с Турция. Най-чистото море, снежнобял пясък, плавно увеличаване на дълбочината и безкрайно красив пейзаж наоколо – почти отвесни скали, заедно с гъсти гори и широки полета, засети с ярки слънчогледи.
Cacao Beach е култово място за любителите на купони, купони и други шумни развлекателни събития. Следователно ритъмът на живот тук е предимно нощен: от здрач до зори. Намира се в популярния курорт Слънчев бряг. Това място се нарича черноморската Ибиса, така че там винаги е шумно и забавно.
Плажът на Албена, както и едноименният град, се намира в защитена местност и е с дължина 5 километра. Тук е тихо и спокойно, водата е чиста, входът е сравнително лек, което допринася за комфортен престой с малки деца.

Вашият коментар