Къде да почивате в България с деца

България е включена в списъка на най-подходящите страни за почивка на семейства с деца тъй като тук аклиматизацията е по-лесна поради мекия климат, подобен на южните страни и има голям брой бюджетни курорти, предназначени за деца. Плюсовете се добавят от добрата кухня, гостоприемните хора и почти пълното отсъствие на езикова бариера.

Къде да отидете в България с деца зависи от сезона и личните предпочитания. Плажният сезон в тази страна традиционно започва в последните дни на май или малко по-късно, можете да плувате от края на юни или началото на юли. Този период и началото на септември е най-доброто време за почивка с деца на море. Не забравяйте, че юли и август са пиковите сезони, когато курортите имат максимален брой почиващи.

Въпросът за избора на маршрут е не по-малко важен от това колко струва визата за България или какви забележителности трябва да видите. Много зависи от това как обичате да прекарвате времето си с детето си.

И така, в тази страна има голям брой детски лагери. Ако ще прекарате време заедно, трябва да обърнете внимание на популярните семейни курорти – това са Албена, Кранево или Златни пясъци. Те се отличават с плавно спускане във водата, безопасно морско дъно, фин пясък и добре оборудвани детски площадки. Тези курорти са чудесни за семейства с деца.

На места като Балчик или Слънчев бряг можете да почивате с деца на всяка възраст, но във втория случай трябва да сте подготвени за голям брой туристи. Слънчев бряг е много популярен сред почиващите – има голям аквапарк и увеселителен парк, в Балчик можете да отидете до ботаническата градина.

Курортите Несебър и Созопол също са подходящи за семейства с деца. Между другото, в Несебър се намира най-големият аквапарк в България и резерват за пясъчни дюни. И старата част на този град, подобно на Созопол, е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Така че, когато търсите евтини билети до Бургас от Москва, обърнете внимание на тези градове.

За да научите историята на страната и популярни забележителности, можете да предприемете екскурзии до малки градове, както и да отидете до Пловдив и София, столицата на страната. Хотелите, като правило, предлагат услуга за морски екскурзии.

В Несебър и Слънчев бряг се организират отделни разходки на малки морски пирати за деца. Във Варна, която се намира в северната част на страната, можете да намерите много различни занимания за деца, за всеки вкус и бюджет. А в Бургас, в разгара на туристическия сезон, можете да посетите известния фестивал на пясъчните скулптури.

Ако искате да посветите време на почивка на плажа, тогава най-добрите места са в Златни пясъци, Албена, Слънчев бряг и Дюни. Входът за тях е свободен. Докато сте в Албена, можете да отидете до природен парк Балтата. Голям екопарк има и в близост до курорта Св. Св. Константин и Елена, а край Дюни можете да научите туристически пътеки в планината.

Вашият коментар