Велико Търново

Повече от два века Велико Търново е столица на България и най-важен административен и политически център. Досега той се смята за един от най-красивите малки градове в Европа.

Посещение на античната крепост Царевец (площад Цар Асен). Царевец е един от основните символи на България, защото в продължение на много векове руините му са крепили надеждата за свобода сред жителите. Крепостта е разположена на идеално стратегическо място: на върха на планина, около която се вие ​​река Янтра. Непревземаеми стени, високи скали и скала. В центъра на Царевец има дворцов комплекс, а около комплекса археолозите са разкрили над 400 жилищни сгради, 22 църкви, 4 манастира и множество занаятчийски работилници.

Гледайте лазерното шоу. Крепостта е отворена за посетители през деня, а през нощта можете да я разгледате само отстрани. Защо тогава да не направим лазерно шоу за историята на Второто българско царство? Точно това са помислили българите през 80-те години на миналия век и са създали аудио и светлинно шоу, стотици прожектори за което са разположени по крепостта и нейните стени. Можете просто да гледате отвсякъде и безплатно или можете да си купите билет за около $ 10, за да влезете в стаята със звук.

Просто ходете. Велико Търново е град на хълмове, така че можете спокойно да се разхождате нагоре-надолу по улиците и да се наслаждавате. По този начин можете да попаднете на готини магазини, живописни къщи и да откриете готини гледки. Ако огладнеете, отбийте се в ресторант Щастливец (ул. Стефан Стамболов 79), където най-добрата гледка и храна в града са традиционни български ястия.

Вашият коментар